Uppdatering

Har och god jul i efterskott på er! Jag har varit ganska inaktiv på bloggen som ni kanske märker… Men här kommer äntligen lite nya inlägg hoppas jag!

Att slappa när man kan

Att lära sig att ta det lugnt är viktigt. Vissa är bättre på det än vad andra är och jag tillhör, glädjande nog, den första kategorin. Jag måste säga att jag är väldigt bra på att dela upp livet mellan action och slapp, för när det är så att det krävs mycket av mig i skolan så är jag bra på att köra på till 110 % och när det är dags att slappa så kan jag göra det till 110 % – kanonbra, alltså!

Om man har svårt att planera sitt liv så är det också så att det blir väldigt svårt att veta när man kan unna sig att ta det lite lugnt och det är inte bra. Det är viktigt att lära sig att planera så att man kan slappna av utan dåligt samvete över att man borde göra något annat medan man tar det lugnt.

Att hitta bra sätt att slappna av på

Många passar på att gå ut och festa eller pyssla med andra aktiva saker när det egentligen är tid att slappa. Jag gör inte det, utan jag tar det verkligen lugnt när jag ska göra det. Visst är jag duktig? Nej men, skämt åsido, jag önskar verkligen att det var fler som hade denna förmåga.

Jag ser många av mina kompisar som inte hittar den rätta balansen mellan plugg och slapp och det är tråkigt att se hur de får panik när det är dags för tenta eller liknande. Om de bara kunde dela upp saker och ting så skulle det bli mycket enklare för dem. Jag försöker tipsa om hur man gör detta på ett bra sätt och ibland hjälper jag vissa av dem. Då känns det riktigt bra!

Glöm inte träningen!

Morsan fick en crosstrainingmaskin i julklapp av farsan och ja jäklar vilken bra träningsmaskin det är! Så skönt också i dessa corona tider att kunna träna hemifrån 😀 Så även om jag slappar en del nu i jul så kan jag passa på att ta ett och annat cardiopass på crosstrainern. Då slipper man även gå ut i kylan!

Slappa är bra!

Jag vet att vissa får panik när det kommer till att slappa då de känner det som att de slösar bort sin tid och missar tillfällen att träna osv. Detta är dock helt galet, eftersom det behövs för oss alla. Att bara kolla på tv-serier och ha det skönt i soffan en hel dag är en sådan sak som gör att man får mer energi tills nästa gång det är dags att plugga, träna eller jobba.

Välj ut minst en dag i veckan då du bara tar långpromenader, kollar på film och tv-serier och har det skönt. Det är värt mycket för att du ska må bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.