Att äta rätt efter årstid

När man hör människor tala om att ”äta rätt” så kan det i princip innefatta precis vad som helst. Det kan handla om att man ska dra ner på vissa saker, att man ska öka intaget av andra och det kan handla om att äta rätt för att bygga muskler, gå ner i vikt, gå upp i vikt… Ja, det är helt enkelt ett uttryck som gör att man måste kolla igenom artiklarna med rubriken, för olika artiklar ger oss olika svar.

Jag tycker att det är väldigt kul med mat och jag älskar att äta. Eftersom jag är personlig tränare så är det såklart på det viset att jag anser att det är viktigt även med kost, för om man inte äter bra så blir det inte samma resultat av träningen. Många väljer att träna för att de ska kunna äta vad de vill, men detta är ingenting som jag anser vara ultimat, utan jag tycker att det istället är av vikt att hitta en bra balans mellan kost och träning så att man håller det hela på en sund och fräsch nivå hela tiden.

Att ”unna sig” lite onyttigheter ibland tycker jag inte är så farligt, utan det är klart att man ska äta lite av varje, det viktiga är att man inte får maten och träningen att bli ett med ångest. Om man låter mat och träning komma in i livet som en självklarhet så är det också så att man gör en livsstilsförändring istället för att man börjar ”rädda” sig själv på grund av att man vill äta pizza. Det är olika sätt att ta sig an problemet och om man lyckas med att äta och träna på ett bra sätt så kan man utan tvekan äta rätt efter årstid så att det både blir nyttigt, billigt och klimatsmart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.